Image

Az MC NÉGYZET KFT.

A cég 1996-ban alakult meg az Mc Négyzet Bt. (alapítva 1993-ban) jogutódjaként. A portfólióban több ügyviteli és irodai szoftver termék mellett a Forrás LIMS laboratóriumi rendszer is jelen volt.

A LIMS termék történetünk alatt meghatározóvá vált és lett fő tevékenységi területünk. A korábbi ügyviteli termékek (raktárgazdálkodás, számlázás, ügyfélkapcsolat) beépültek a LIMS-be. Évről-évre bővülő ügyfélkörünk LIMS rendszereinek támogatását állandó, gyakorlott csapat végzi.

2020-ban jelentős személyi bővítés történt a fokozódó igények megoldására.

Támogatási rendszerünket 2020-ban az ISO 9001:2015 tanúsítás szerint akkreditáltuk.

Az ORACULUM LIMS, Forrás LIMS rövid története

1994 - Forrás DOS

A DOS alatt futó Forrás LIMS első működő példányát 1994-ben vette használatba az ÁNTSZ Fővárosi Intézete laboratóriuma Ivóvíz területen. A fejlesztést az ÁNTSZ laboratóriumok nagy számban átvették, 3 évvel később a 19 megyei laboratóriumból 10 a Forrás LIMS-et használta ivóvíz mintákra. A DOS-os változat rugalmassága folytán olyan sikeres volt, hogy a későbbi WINDOWS-os fejlesztésre volt, aki csak évekkel később tért át.

1998 - Forrás LIMS WINDOWS

Az ezt követő, második generációs szoftvert WINDOWS 95-re írtuk és 1998-tól használták.

Az első nem ÁNTSZ-es felhasználónk a Fejérvíz Zrt.

Ezt követően az Ivóvíz szakterület mellett több tucat egyéb szakterületet dolgoztunk fel melynek eredményeként számos országos laboratórium hálózat, illetve egyéni laboratórium választotta fejlesztésünket.

2019 - Oraculum LIMS

2019-től fejlesztjük harmadik generációs termékünket eddigi tudásunk összegzése, az ORACULUM LIMS rövid néven OLIMS. Kitűzésünk az elektronikus megoldások alkalmazásával a papírmentes laboratórium.

2020 - MSZ EN ISO/IEC 17025:2018, ISO 9001:2015

2020-ban szolgáltatás bővítés történt bővült, alkalmazkodva az MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 követelményeihez. Ezzel egyedidőben támogatási rendszerünket az ISO 9001:2015 tanúsítás szerint akkreditáltuk.

A “QualcoDuna jártasság vizsgálati rendszer” rövid története

Történet

2007-ben, a VITUKI megbízásából kaptunk lehetőséget a VITUKI által szervezett Körvizsgálati rendszer informatikai megoldásának kidolgozására és kivitelezésére. Az addig kézi munkával végzett feldolgozást már az induló informatikai rendszerben is automatizmusok támogatták.

2012-től a rendszert a WESSLING vette át és továbbfejlesztésre kaptunk megbízást.

 

Tulajdonságok

A szoftver számos kényelmi szolgáltatást tartalmaz. A jártasság vizsgálat szervezésen kezdve, a minták adminisztrációján folytatva, majd az eredmények értékelésén és kiadásával befejezve mindenhol hatékony és folyamatkontrollált megoldások segítik az átlátható működést, lehetőséget teremtve arra, hogy egy integrált rendszerben érjenek el a kezelők minden információt. Automatizmusai révén a szoftver a dokumentumokat önmaga generálja, így a rendszerhez kapcsolódó felhasználók testreszabott dokumentumokat kapnak.

Újabb szakterületek

A szoftver szakterületei is tovább bővültek, mind a Jártasság vizsgálatban részt vevők, mind a szoftvert üzemeltetők újabb területeken élvezhetik a szoftver szolgáltatásait.

A rendszer a www.qualcoduna.hu oldalon érhető el.

Kérje ismertetőnket!

OKIR -FEVI adatbázis

Példa országos rendszerhez kapcsolódásra

Az OKIR rendszerhez kapcsolódó FEVI (Felszíni víz) adatbázis elektronikus adatgyűjtése 2006-ban indult el. Az adatokat a KÖFE laboratóriumok adták fel a saját lokális rendszereikből a központi Oracle alapú adatbázisba.

2015-ben kibővült az adatbázis a FAVI (Felszín alatti) és EMISZ (emissziós) adatokkal.

Az adatküldő programon fejlesztés végeztünk, a hordozhatóság érdekében JAVA alá fejlesztettük át.

logo
Budapest, Csanady u. 6/b,
Hungary-1132
office@mc2.hu

LIMS szoftverek